Bodemsanering voor een schone grond

U heeft een stuk land op het oog waar u graag een huis wilt laten bouwen. Of misschien heeft u het ideale huis gevonden met een leuke tuin. Bij het kopen van een huis of stuk land komt een heleboel kijken, waaronder een schoongrondverklaring.

Wat is een schoongrondverklaring?

De naam zegt het eigenlijk al. Het is een verklaring waarin wordt aangegeven hoe schoon de grond is. Grond kan namelijk verontreinigd zijn met bijvoorbeeld asbest, huisafval, olie of bouwafval. Als de grond ernstig verontreinigd is, dan kan het aardig wat kosten om het weer schoon te maken.

Bij het kopen van een huis heeft u onderzoeksplicht. Dit betekent dat u moet uitzoeken of er bodemverontreining aanwezig is bij het huis dat u wilt kopen. De verkoper en de eventuele makelaar hebben juist weer mededelingsplicht. Zij moeten de nieuwe koper informeren of de grond al dan niet vervuild is.

Zorg er wel voor dat, als u een huis koopt, u daadwerkelijk een schoongrondverklaring aanvraagt. U kunt dan namelijk in het contract vastleggen wie aansprakelijk is voor bodemsanering. Sluit u een koopcontract af en komt u er pas na een aantal jaar achter dat uw grond niet schoon is, dan betaalt u hier zelf voor.
 

Hoe kan bodemsanering helpen?

Iets dat niet schoon is, moet schoongemaakt worden. En dat geldt ook voor bodemverontreiniging. Als blijkt dat de bodem verontreinigd is, dan kunt u het beste een professional inschakelen die u helpt bij de sanering. Deze beschikt over het juiste apparatuur om onderzoek te doen, te constateren waarmee de grond verontreinigd is en wat de volgende stappen zijn.
 

Bodemsanering door Beerten Grondverzetbedrijf

Wij zijn al jaren gespecialiseerd in het schoonmaken van bodems. Als u bodemsanering aanvraagt in de omgeving van Budel, dan stellen wij samen met u een plan van aanpak op. We stellen u van tevoren op de hoogte van de kosten zodat u nooit voor verrassingen komt te staan. Vervolgens gaan we snel te werk en proberen we u en uw buren zo min mogelijk overlast te bezorgen. We voeren de verontreinigde grond naar erkende verwerkers en acceptanten en zorgen ervoor dat uw grond weer schoon wordt.

Vraag vandaag nog een offerte aan bij Beerten Grondverzetbedrijf in Budel.

Renoveer uw eigen tuin

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat het letterlijk tijd is om de bloemetjes buiten te zetten. De tuin mag er weer op zijn best uitzien en u staat klaar om alles aan te pakken. Maar waar moet u nou eigenlijk beginnen bij het renoveren van uw tuin?

Zoek inspiratie

Er zijn zoveel mogelijkheden die u met uw tuin kunt doen, dat het misschien nog lastig is om een concreet idee te vormen. Begin daarom eerst met het opdoen van wat inspiratie. Haal een tijdschrift van de supermarkt, neem een kijkje op Pinterest of wandel eens door een tuincentrum. Hier komt u leuke ideeën tegen waaraan u zelf misschien niet eens hebt gedacht. Zo kunt u ervoor kiezen om een hoek van de tuin te spitten om een groentetuin aan te leggen. Ook kunt u nieuwe terrastegels aanleggen die helpen om uw tuin die moderne of juist klassieke uitstraling te geven. Zelfs een nieuwe vorm geven aan de tuin is helemaal niet zo moeilijk. Begin bij het renoveren wel bij het grootste werk. Laat bijvoorbeeld eerst een terras uitgraven als u een geheel nieuw zitgedeelte wilt.

 

Laat uw terras uitgraven

Wilt u straks lekker met een verfrissend drankje van uw tuin genieten op een gezellig, maar vooral ook egaal terras? Overweeg dan om uw tuin uit te graven. Dit kunt u zelf doen, maar het is een hele klus. Daarom is het vaak verstandiger om de hulp van een professional in te schakelen. Zelfs als u beperkte ruimte heeft, kan een grondverzetbedrijf u hierbij helpen. Deze experts maken gebruik van een kleine kraan of graafmachine waarmee de tuin gemakkelijk en snel kan worden afgegraven. Ze zorgen ervoor dat het terrasgedeelte een egaal oppervlakte krijgt om het vervolgens te bestraten met de tegels die u zelf heeft uitgekozen. Het enige dat u hoeft te doen is die gezellige tuinmeubels te plaatsen, misschien wat sfeervolle verlichting erbij te hangen en uw nieuwe terras is klaar.

Nu wandelt u iedere zomerse dag die schitterende tuin in die u zelf helemaal heeft gerenoveerd… met een klein beetje hulp van uw grondverzetbedrijf.


Laat uw terras uitgraven door een professional! Neem contact op met Beerten Grondverzetbedrijf in Budel.