Bodemsanering voor een schone grond

U heeft een stuk land op het oog waar u graag een huis wilt laten bouwen. Of misschien heeft u het ideale huis gevonden met een leuke tuin. Bij het kopen van een huis of stuk land komt een heleboel kijken, waaronder een schoongrondverklaring.

Wat is een schoongrondverklaring?

De naam zegt het eigenlijk al. Het is een verklaring waarin wordt aangegeven hoe schoon de grond is. Grond kan namelijk verontreinigd zijn met bijvoorbeeld asbest, huisafval, olie of bouwafval. Als de grond ernstig verontreinigd is, dan kan het aardig wat kosten om het weer schoon te maken.

Bij het kopen van een huis heeft u onderzoeksplicht. Dit betekent dat u moet uitzoeken of er bodemverontreining aanwezig is bij het huis dat u wilt kopen. De verkoper en de eventuele makelaar hebben juist weer mededelingsplicht. Zij moeten de nieuwe koper informeren of de grond al dan niet vervuild is.

Zorg er wel voor dat, als u een huis koopt, u daadwerkelijk een schoongrondverklaring aanvraagt. U kunt dan namelijk in het contract vastleggen wie aansprakelijk is voor bodemsanering. Sluit u een koopcontract af en komt u er pas na een aantal jaar achter dat uw grond niet schoon is, dan betaalt u hier zelf voor.
 

Hoe kan bodemsanering helpen?

Iets dat niet schoon is, moet schoongemaakt worden. En dat geldt ook voor bodemverontreiniging. Als blijkt dat de bodem verontreinigd is, dan kunt u het beste een professional inschakelen die u helpt bij de sanering. Deze beschikt over het juiste apparatuur om onderzoek te doen, te constateren waarmee de grond verontreinigd is en wat de volgende stappen zijn.
 

Bodemsanering door Beerten Grondverzetbedrijf

Wij zijn al jaren gespecialiseerd in het schoonmaken van bodems. Als u bodemsanering aanvraagt in de omgeving van Budel, dan stellen wij samen met u een plan van aanpak op. We stellen u van tevoren op de hoogte van de kosten zodat u nooit voor verrassingen komt te staan. Vervolgens gaan we snel te werk en proberen we u en uw buren zo min mogelijk overlast te bezorgen. We voeren de verontreinigde grond naar erkende verwerkers en acceptanten en zorgen ervoor dat uw grond weer schoon wordt.

Vraag vandaag nog een offerte aan bij Beerten Grondverzetbedrijf in Budel.

0
Feed

Schrijf een reactie